RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Lysbakken er svekket som lederkandidat

Oslo (NTB): Selvforsvarssaken har framstått som en storm i et vannglass, men er nå blitt betydelig mer alvorlig for påtroppende SV-leder Audun Lysbakken, mener partibiograf Frank Rossavik.

- For første gang siden Kristin Halvorsen i høst varslet sin avgang som SV-leder er jeg ikke 100 prosent sikker på at Audun Lysbakken blir hennes etterfølger. Statsråder er blitt felt for mindre enn dette, sier Rossavik til NTB.

Kommentatoren og journalisten bak SV-biografien «Fra Kings Bay til Kongens bord» mener Lysbakken åpenbart er svekket i partiet, men er usikker på hvor svekket han er. Han mener hvordan statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vurderer saken kan bli en avgjørende faktor for Lysbakkens framtid i partiet.

- Jeg tviler på om partiet vil velge ham som sin nye leder hvis denne saken fører til at han må gå av som statsråd. Dette er en dårlig sak å bli kastet på hvis man vil bli leder i et moralistisk parti som SV, sier han.

Stoltenberg uttalte til TV 2 onsdag at han har tillit til Lysbakken som statsråd og vektlegger hans beklagelse. Statsministeren framhever dessuten Lysbakkens «veldig mange gode kvalifikasjoner og egenskaper».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere