Mener Norge har en dårlig laksesak

Beslutningen om å bringe laksestriden inn for WTO tyder på at Norge ikke er i stand til å motbevise dumpinganklagene, mener EU-kommisjonen som ble overrasket av det norske utspillet.

19.05.08 00:15

– Beslutningen om å gå til WTO kommer som en overraskelse, sier talsmann Peter Power på vegne av EUs handelskommissær Peter Mandelson.Mandelson mener den norske beslutningen er overraskende særlig fordi minsteprisen for tiden ligger under markedsprisen og derfor ikke påvirker norsk eksport.– Mangler bevis

Mandelsons talsmann Peter Power sier EU-kommisjonen ikke forstår hvorfor Norge velger å følge WTO-sporet. Mandelsson mener å ha utvist stor fleksibilitet overfor Norge.


EUs handelskommissær trodde også at han hadde fått forståelse for at dersom Norge la fram nye bevis innen ni måneder, så ville han være villig til å revurdere antidumpingtiltakene.


EU-kommisjonen antar at siden Norge ikke valgte å benytte seg av denne muligheten, betyr det at Norge enten mangler bevis eller har for dårlige bevis for at norsk laks ikke er blitt dumpet i EU-markedet.Mandelson uttaler at han har hatt diskusjoner med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i slutten av januar og at det senere har vært en rekke «svært konstruktive møter» mellom representanter for EU-kommisjonen og den norske regjeringen.EU-kommisjonen slår fast at det nå er opp til Norge å motbevise dumpinganklagene.– Vi er trygge på det vi har funnet. Nå er det opp til Norge, sier Kommisjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.