Gå til sidens hovedinnhold

Mener Nortura-opprøret er usolidarisk

Oslo (NTB): Flere bønder har truet med å melde seg ut av systemet til kjøtt- og eggprodusenten Nortura etter at det meldes om nedleggelser av slakterier. Nå møter opprørerne kritikk fra andre bønder.

Nortura-konsernet er organisert som et samvirke, og eies av 28.100 norske bønder. Flere av disse har signalisert at de vil trekke seg, som følge av at Nortura planlegger å legge ned fabrikkene Nortura Sortland, Haugesund og Ålesund.

Nå tar flere tillitsvalgte og kretsledere som Nationen har snakket med til motmæle mot opprørerne.

- Noen er mer opptatt av å berge egen gårdsdrift enn å berge Nortura. Men uten Nortura er det slutt på regulering av markedet. Da er vi ille ute å kjøre, sier Hans Nummestad, kretsleder for Nortura i Marker, Eidsberg og Rakkestad i Østfold til Nationen.

Han får støtte av blant annet nylig avgått bondelagsleder i Troms, Bjørn Mathisen.

- Dersom de blir borte fra Nortura-systemet, blir resultatet at katastrofalt for hele området. For mange er Nortura det eneste alternativet - det finnes ingen andre som står klar til å rykke inn dersom Nortura forsvinner. Dette er like truende for norsk landbruk som om Siv Jensen skulle blitt statsminister, sier han. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken