NEW YORK (Nettavisen): President Joe Biden får stadig kritikk for de økonomiske utfordringene USA står overfor, med blant annet stigende rente og økende inflasjon.

Denne uken kom den urovekkende nyheten om at inflasjonstallene for april lå på 8,3 prosent.

Les også: Pengemarerittet: - Det er ingen steder å gjemme seg

I en tale denne uken sa Biden at den pågående pandemien og krigen i Ukraina er årsaken til den inflasjonen.

Men det er ikke en forklaring alle kjøper.

- Biden har ingen ideer, ingen planer

- Det er alltid noen andres problem. Biden har jobben som president. Det er din jobb å fikse dette. Biden har ingen ideer, ingen planer. Vi bør få noen inn der som kan gjøre jobben, sier den republikanske senatoren Rick Scott, som mener Biden bør gå av, fordi han er «usammenhengende, borte vekk og forvirret».

Les også: Biden latterliggjøres i ny video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

Scott, som var guvernør i Florida fra 2011 til 2019, la denne uken frem en plan for å redde Amerika, «11 Point Plan to Rescue America», hvor han blant annet foreslår å øke inntektsskatten.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

- Alle amerikanere burde betale litt inntektsskatt for å bidra, selv om det bare er et mindre beløp. På det nåværende tidspunkt betaler ikke over halvparten av amerikanerne inntektsskatt, sier Scott.

I dag er det ni stater i USA hvor befolkningen ikke betaler inntektsskatt.

Biden angriper MAGA

President Biden er slettes ikke imponert over forslaget til Scott, og kaller det en «ultra-MAGA»-plan som vil øke skattene til 75 millioner amerikanere.

I sin kritikk av republikanerne, tar Biden stadig oftere i bruk MAGA-betegnelsen, som står for Make America Great Again, og som var en bevegelsen som ble skapt av Donald Trump.

– Denne MAGA-gjengen er rett og slett den mest ekstreme politiske organisasjonen som har eksistert i nyere amerikansk historie, sa Biden i forrige uke.

- Biden er forvirret

Republikaneren Rick Scott mener Biden nå fremstår som «forvirret», og at presidenten bidrar til å gjøre inflasjonen verre, og ikke bedre.

Senator Scott mener derfor at Biden bør gå av.

- Det er det han burde gjøre, fordi han gjør det bare verre for hver måned som går, sier Scott til Fox News.

Når Biden blir bedt om å kommentere uttalelsene til Scott, sier presidenten følgende:

- Jeg tror mannen har et problem.

Biden: - Høyeste prioritet

President Biden sa denne uken at den kraftige inflasjonen i USA har «høyeste innlandske prioritet» og at sentralbanken jobber med tiltak for å dempe prisveksten.

– Federal Reserve må gjøre jobben sin og kommer til å gjøre jobben sin. Jeg ser på den nåværende inflasjonen som vår største økonomiske utfordring, og det tror jeg at de gjør også, sa Biden på tirsdag med henvisning til den amerikanske sentralbanken.

Les mer: Skyhøy prisvekst i USA - nå stiger rentene

Sentralbanken ser for seg at styringsrenta vil ligge rundt 2,4 prosent mot slutten av året, skriver NTB.

Inflasjonen og forventningene om flere rentehopp har bidratt til fallet på de amerikanske børsene de siste månedene.

Les også: Galskapen er tilbake: - De tar ei dame med ned på hotellrommet og kommer opp i baren for mer etterpå

Ny bunnmåling for Biden

Men det er ikke bare børsene som får juling. I en ny meningsmåling denne uken, får Biden nok en elendig tilbakemelding fra de amerikanske velgerne.

I meningsmålingen, gjengitt i blant annet Newsweek, er det bare 39 prosent som mener Biden gjør en god jobb som president. Det er bare ett prosentpoeng sterkere enn hans bunnmåling på 38 prosent fra februar i år.

Den amerikanske økonomien blir trolig avgjørende i forbindelse det kommende mellomvalget som finner sted i november.

Les også: Anbefaler ny Trump strategi: - Dette har aldri skjedd tidligere

- Republikanerne har som målsetning å ta tilbake Representantene hus og Senatet. Hvis de bare kan ta et av kamrene i Kongressen, så kan Republikanerne effektivt blokkere Bidens agenda i de to årene som leder opp til presidentvalget i 2024, skriver Newsweek.

De partiuavhengige velgerne kan bli redningen for presidenten og Demokratene, men også her sliter Biden med oppslutningen.

I den ferske mai-målingen er det hele 58 prosent av de uavhengige som mener Biden gjør en dårlig jobb. I april var dette tallet 51 prosent.

Les også: Donald Trump fikk kraftig sinneutbrudd om Ukraina: - De prøvde å lure meg!