RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener selvforsvarspenger er korrupsjon

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Transparency International i Norge kaller Audun Lysbakkens håndtering av den såkalte selvforsvarssaken for politisk korrupsjon.

- Dette er politisk korrupsjon. Hele denne prosessen burde ha vært åpen. Jeg har inntrykk av at Lysbakken har tatt selvkritikk, men det endrer ikke sakens karakter. Det er viktig at han har lagt seg flat, men spørsmålet er hvilke grep han tar videre, sier Guro Slettemark, generalsekretær i Transparency International i Norge, en organisasjon som arbeider mot alle former for korrupsjon.

Hun tar forbeholdt om at hun kun kjenner saken gjennom mediene.

Lysbakken har innrømmet at det var feil å bevilge penger til en organisasjon som på søkertidspunktet var en undergruppe av Sosialistisk Ungdom. Han sier til NRK at det er «ganske spesielt» å blande begrepet korrupsjon inn i denne saken.

- Denne bevilgningen har bare handlet om å forebygge seksuell trakassering og ingenting annet, sier barne- og familieminister Audun Lysbakken (SV) i en skriftlig kommentar til NRK.

Slettemark peker imidlertid på at regelverket Lysbakken har vedgått å ikke ha fulgt, nettopp er der for å hindre korrupsjon og fordelaktig behandling. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere