*Nettavisen* Nyheter.

Mener Sponheim er uegnet for toppjobb

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Ledende politikere vil ikke at Lars Sponheim skal få fylkesmannjobben.

06.10.09 06:09

- Sponheim er for kontroversiell i stilen og for lite samlende, sier Aps fylkesleder i Hordaland, Sveinung Valle, til Bergens Tidende.

Ikke den rette
På representantskapsmøtet til Hordaland Arbeiderparti sa Valle at Sponheim ikke er den rette til å bli statens forlengede arm i Hordaland.

- Lars Sponheim kan jo ikke sies å være en særlig populær mann i Hordaland, sier Valle og viser til at Sponheim ikke klarte å få nok stemmer i hjemfylket til å returnere til Stortinget.

Kjemper om stilling som ikke er utlyst
Stillingen som fylkesmann er ennå ikke utlyst, men den tidligere KrF-politikeren Svein Alsaker skal gi seg som statens mann i fylket. Sponheim har tidligere sagt at han er interessert i stillingen.

- Vi har alle lært å kjenne Sponheim på godt og vondt. Han har hatt en rekke kontroversielle uttalelser og er ekspert på å bruke spissformuleringer for å komme i media. Å være fylkesmann er en meget spesiell stilling, og jeg synes ikke Sponheims stil passer med det embetet, sier Valle.

- Oppsiktsvekkende
Lars Sponheim selv mener det vil vekke oppsikt hvis regjeringen lar det gå politikk i utnevnelsen av fylkesmann.

- Det er oppsiktsvekkende og meningsløst at Hordaland Ap gjør dette til et tema før det foreligger en eneste søknad. Det tyder på at de har lagt et løp, mener han.

Sponheim sier at han fortsatt vurderer om han skal søke stillingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.