RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Støre bryr seg mest om terrorister

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Regjering setter interessene og sikkerheten til morderen og terroristen Krekar høyere enn sikkerheten til norske borgere, tordner Carl I. Hagen

Fredag ble det kjent at irakiske myndigheter har utstedt garantier for at Mulla Krekar verken vil bli torturert eller henrettet dersom han sendes tilbake til Nord-Irak.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener derimot ikke at disse garantiene holder. Dette går Stortinges visepresident Carl I. Hagen til å se rødt.

- Naiv og handlingslammet
- Vår naive utenriksminister Jonas Gahr Støre er totalt handlingslammet og klistret opp mot veggen i Krekar saken. Nå må Støre snarest definere hvilken dokumenter fra hvilken personer eller organer fra Irak som garanterer Krekars sikkerhet fra tortur og dødsstraff som han og regjeringen trenger for å sende ham ut av landet, sier Hagen.

- Dette er helt nødvendig for at Støre skal kunne fremstå som noe annet en usedvanlig dumsnill og naiv i sin opptreden i Krekar saken, sier Hagen i en pressemelding.

Vil vite hva myndighetene gjør
Visepresidenten krever også at regjeringen må klargjøre hva de har foretatt seg overfor myndighetene i Irak for å få en returavtale.

- Videre må regjeringen klarlegge for det norske folk hvilken tiltak og forhandlinger som har vært gjennomført overfor Irakiske myndigheter med tanke på å fremforhandle garantier mot tortur og dødsstraff som kunne medført utsendelse av Krekar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere