*Nettavisen* Nyheter.

Mener svenske gisler ble holdt av islamistiske opprørere

Beirut (NTB): Det var trolig en islamistisk opprørsgruppe i Syria som holdt de to svenske journalistene som gisler, mener kameraten, norske Erik Aasheim.

04.07.14 14:19

Aasheim er god venn av Magnus Falkehed - en av de to svenske journalistene som i november ble bortført i Syria. Den daværende NRK-journalisten engasjerte seg umiddelbart og bidro de første ukene etter gisseltakingen med å fremskaffe informasjon om hvor Falkehed og kollegaen Niclas Hammarström ble holdt og om hvem som sto bak gisseltakingen.

- Alt tyder på at det var en islamistisk opprørsgruppe og ikke regimet. Så vidt jeg vet var det ikke noe politisk motiv som lå bak, sier Aasheim til NTB.

Aasheim er ikke kjent med omstendighetene rundt løslatelsene eller om det ble betalt løsepenger for å få svenskene frigitt.

- Det ble forhandlet fra svenske myndigheters side i lang tid, men heldigvis ikke så lenge som vi fryktet. Tidligere har det gjerne tatt ett års tid å få frigitt journalister som blir tatt som gisler, sier Aasheim.

Han jobbet som journalist for NRK i Paris da han ble kjent med frilansjournalisten Falkehed. Sammen dekket de blant annet den arabiske våren. I dag er Aasheim kommunikasjonsrådgiver i klima- og miljødepartementet. Vennskapet førte til at han sammen med en annen venn reiste til Beirut og ble der i åtte dager for å hjelpe svenske myndigheter med informasjonsinnhenting. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.