RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener tiltalte var psykotisk da Sigrid forsvant

Oslo (NTB): På tiden da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant i august i fjor var den tiltalte 38-åringen psykotisk og paranoid schizofren, slo nevropsykolog Anne Lill Ørbeck fast da hun vitnet i retten.

Ørbeck vitnet onsdag som sakkyndig og har vært en av tre spesialister som har vurdert om den tiltalte mannen var psykotisk på den tiden Sigrid Giskegjerde Schjetne. I motsetning til psykiaterne Kjersti Narud og Andreas Eirik Hamnes, som tross sterk tvil konkluderte med at 38-åringen ikke er utilregnelig, mener Ørbeck det motsatte.

I en uvanlig pedagogisk framleggelse om psykiske lidelser og utviklingen av psykose gjorde Ørbeck det klart at hun mener den tiltalte har vært syk i mange år. Hun trakk tråden helt tilbake til barndommen, opp gjennom ungdomstiden og spesielt de siste månedene opp til Sigrid forsvant. Hun konkluderer med at 38-åringen lider av paranoid schizofreni, at han var psykotisk i fjor høst, at han var det under tvangsobservasjon i vinter og at han fremdeles er det.

- Jeg oppfatter vel at hans tilstand er så alvorlig og forverret opp mot de påklagede handlingene. Jeg tror mine medsakkyndige har lagt mer vekt på tvilen enn meg, for jeg opplever vel at uenigheten ikke er så stor i faglig forstand, svarte Ørbeck på spørsmål etter hun var ferdig å gjennomgå rapporten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere