RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menighet oppfordrer til demonstrasjon

Sist oppdatert:
Aslam Ahsans ønske om å avverge demonstrasjon i Oslo lørdag, blir ikke imøtekommet av menigheten Minhaj-ul-Quran.
Talsperson Mehtab Afsar i menigheten Minhaj-ul-Quran oppfordrer muslimer til å delta i markeringen lørdag.

- Det gjør vi av to grunner. For det første mener vi det er viktig å sende et signal til storsamfunnet om hvor såret muslimer er av denne saken, og for det andre for å vise muslimer at det går an å bruke fredelige midler som retten til å demonstrere, sier Afsar til Dagsavisen.

Løpesedler og SMS

Under fredagsbønnen ble planene for demonstrasjonen lagt. En gruppe som kaller seg «De frivillige» la fra seg løpesedler på biler parkert utenfor moskeer i Oslo, med oppfordring til å protestere kommende lørdag.
I helgen ble oppfordringen spredt videre via tekstmeldinger. Meldingen er rettet mot «medienes misbruk av ytringsfriheten». I meldingen står det «hvor lenge skal de fornærme og provosere for å splitte samfunnet? Hold sammen og vis hvordan respekt bør være!».

Til NTB søndag uttalte Aslam Ahsan seg på vegne av pakistanske moderate muslimer i Norge, og som leder for Ressurssenter for pakistanske barn.

- Jeg appellerer sterkt til norske muslimer om å la være å delta. Med ytterligere konfrontasjoner og demonstrasjoner vil uroen bare fortsette, sa Ahsan.
Hans begrunnelse er at muslimske ledere og politikere i Norge allerede tydelig og klart har gitt uttrykk for den sårhet og krenkelse som Muhammed-karikaturene har påført muslimer.

Ikke bekymret

Islamsk Råd vil på sin side ikke fraråde deltakelse i demonstrasjonen kommende lørdag, men maner til ro og krever at demonstrasjonen går fredelig for seg.
Flere menigheter, blant annet World Islamic Mission i Åkebergveien på Grønland i Oslo, vil følge Islamsk Råd i saken.

Politiet i Oslo er ikke bekymret over demonstrasjonsplanene.

- Hvis menighetene støtter demonstrasjonen, går det sikkert bra. Jeg er ikke redd for at en demonstrasjon her i Oslo skal komme ut av kontroll, sier visepolitimester Roy Henry Nilsen til Dagsavisen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere