Gå til sidens hovedinnhold

Meninger om Romsås

Regn og gråvær lokket mange inn til en kopp kaffe og vafler. Unge og gamle på Romsås hadde både meninger og gode forslag å komme med.

Romsås: Grorud bydel ønsker å gjøre Romsås til et bedre sted å bo. Hva er da bedre enn å spørre de som bor der om hvilke endringer som må til?
Prosjektet ser for seg en prosess der det blir viktig å få flest mulig folk i snakk.
Vi ønsker å finne fram til hva som er lokalt forankret. Både når det gjelder forbedringer og nye ideer. Håpet er at dette skal være forslag som vi ikke hadde kommet på selv, sier Thor Gren fra Gate Design.
Han har lang erfaringer med å gå inn i ulike nærmiljø for å skape endringer og forbedringe.

Drømmer

spørreundersøkelsen er uformelt lagt opp, og åpner for at folk kan komme med det meste.
Det er jo de som bor her som kjenner stedet best. Nå kan de få noen å dele sine ideer og ikke minst drømmer med. Og forhåpentligvis kan mange av disse bli bakt inn i prosjektet. Det er også mulig dra med de mest ivrige inn i det videre arbeidet, forteller antropolog Celine Blom.
Alt er ikke ille på Romsås. Tvert imot mente de fleste som var innom campingvogna på lørdagen.
Ikke minst ble nærheten til naturen og marka trukket fram som det likeste. I andre enden var det stillstanden på Romsås senter som opptok mange.
Jeg har bodd her opp i 25 år og har satt stor pris på naturen rundt her, sier Inger Marie Lilleengen på ren Totendialekt. De mange årene i Oslo greier ikke å skjule opphavet fra Gjøvik.

Nær byen

Nærheten til byen er også et stort gode. Det tar ikke mange minuttene for å komme seg til sentrum. Dit reiser jeg ofte for å treffe venner og bekjente, forteller den blide Totningen og Romsåspatrioten.
Hun har gått gjennom spørreskjemaet sammen med Celine Blom, og kommet både med ros og ris.
Den fargerike campingvogna og prosjektgruppa vil bli å se i nærmiljøet mange uker framover.
Om fire uker er vi forhåpentligvis litt klokere, sier Thor Gren

Det er jo de som bor her som kjenner stedet best
Celine Blom

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler