RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn blir dumme av vakre kvinner

Sist oppdatert:
Nå er det vitenskapelig bevist at menn som bruker mye tid på å se på vakre kvinner blir dummere enn de som ikke gjør det.

(SIDE2): En ny studie avslører at menn som ser mye på vakre kvinner mister både konsentrasjonsevnen og kontrollen over sin økonomi, skriver Expressen.

Flere belgiske forskere lot 176 heteroseksuelle mannlige studenter delta på et såkalt ultimatumspill. Her fikk deltakerne en sum penger for å bruke på en fornuftig måte. Spillet forsøkte å etterligne de beslutninger som taes ved jakt eller fordeling av mat.

Seksuell stimulanse
Før spillet startet fikk 50 prosent av mennene en eller annen form for seksuell stimulans, blant annet ved å se på et bilde av en vakker kvinne eller å fingre med en BH.

Den resterende gruppen fikk en nøytral stimulans, som innebar å se på et landskapsbilde og å kjenne på en nøytral T-skjorte.

Tydelig resultat
Resultatet var tydelig: De mennene som ble utsatt for seksuell stimulanse gjorde helt klart de mest idiotiske avtalene og forvaltet pengene dårlig sammenlignet med den andre halvparten.

– Vi tror vi er rasjonelle vesener, men når disse mennene ser på vakre kvinner, så blir de mer impulsive. Man kan allikevel lære seg å styre hormonene sine, sier forskeren Siegfried De Witte til BBC.

Ps: Forskerne har latt flere kvinner gå gjennom samme type test, uten at de foreløpig har lyktes i å påvise noe visuell stimulanse som påvirker kvinnens oppførsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere