RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn dømt til over fire års fengsel for grov vold

Sist oppdatert:
Leirvik (NTB): To menn er i Sunnhordland tingrett dømt til fengsel i fire år og seks måneder hver for grov vold mot en 69 år gammel mann i Kvinnherad.

De to er dømt for å ha tredd en plastpose over offerets hode, før de slo og sparket ham bevisstløs og til slutt dyttet mannen utenfor en skråning, skriver avisa Kvinnheringen.

Hendelsen skjedde på Husnes i mars i fjor. Gjerningsmennene ringte til slutt til ambulanse, og mannen var livstruende skadd da han ble funnet.

Saken ble oppklart ett år senere da de to mennene meldte seg for politiet i februar i år. Mishandlingen førte til blant annet hjerneblødning og flere beinbrudd, og fornærmede er i dag 60 prosent ufør, skriver NRK.

Tingretten slår i dommen fast at de to mennene begikk uprovosert vold og mishandling under svært skjerpede omstendigheter.

Statsadvokaten hadde lagt ned påstand om en dom på fem år og tre måneders fengsel for hver av de to tiltalte, men retten la vekt på at de innrømmet handlingene og selv meldte seg for politiet - til tross for at dette tok tid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere