RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn er født rundbrennere

Menn er løsere på tråden enn kvinner. Hvis vi skal tro ny forskning, kan vi ikke klandre dem. De er visstnok født sånn.

Menn ønsker å ha flere seksualpartnere enn kvinner. Dette gjelder menn over hele verden, uansett livssituasjon og seksuell legning, skriver Chicago Sun-Times.

52 land
De kontroversielle funnene ble gjort av doktor Davit P. Schmitt ved Bradley University i Peoria. 16.288 menn og kvinner fra 52 land deltok i en stor undersøkelse. Overalt viste det seg at mennene hadde mer lyst til å rote rundt.

Menn er like
I nesten alle regionene Schmitt undersøkte hadde hver fjerde mann lyst til å ha mer enn en sexpartner i løpet av den neste måneden, mens bare mellom tre og sju prosent av kvinnene ville ha flere sexpartnere. Og flere menn enn kvinner sa de ville gått med på å ligge med en de bare hadde kjent i en måned.

– Resultatene viser tydelig at det er forskjell på kjønnene, og disse forskjellene ser ut til å være universelle, skriver Schmitt i forskningsrapporten.

– Genene har skylda
Han mener mennenes ønske om å rote rundt har ligget i genene siden steinalderen. I de farlige tidene var den beste måten en mann kunne forsikre seg om at genene hans ble videreført på å gjøre så mange kvinner som mulig gravide. Men for kvinner var det tryggeste å finne en mann som kunne ta seg av henne og avkommet.

Mange eksperter er sterkt uenig i denne evolusjonsteorien. De mener årsaken til kjønnsforskjellene ligger i oppdragelsen: Gutter lærer at det er bra å ha så mye sex som mulig, mens jenter får beskjed om å vokte dyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere