*Nettavisen* Nyheter.

Menn foretrekker brunetter

Mange tror kanskje at blondiner er menns førstevalg. Men en ny undersøkelse viser at det er brunettene som smelter flest hjerter

23.06.04 14:53

Det er datingtjenesten Udate.co.uk som har gjennomført denne undersøkelsen blant 750 single.

Menn tenker på økonomien
Hele 78 prosent av mennene i undersøkelsen ville velge en brunette som partner. Damer med rødt hår var minst populære og fikk bare fem prosent av stemmene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Videre opplyste 46 prosent av mennene at deres drømmekvinner var tynne, og hele 62 prosent ville ha en partner som var forberedt på å ta sin del av de økonomiske utgiftene i forholdet.

Uavhengige kvinner endrer menns holdninger
Av de spurte var det 36 prosent som prioriterte barn, mens 65 prosent ville ha en kone som var hjelpsom og hensynsfull. 46 prosent ville ha en kone som var flink til å konversere.

Ifølge Salma Shah ved Udate.co.uk er ikke mannens ide om den perfekte konen endret men modernisert.

Utseende, størrelse, tiltrekningskraft og lidenskap er fortsatt blant de viktigste egenskapene når de ser etter en partner.

Men etter hvert som kvinners rolle i samfunnet endres og de blir mer uavhengige både økonomisk, sosialt og seksuelt, endres også mennenes holdninger, mener hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blondiner har best sex
De har også størst sjanse til å gifte seg til rikdom, men de er ikke like smarte som brunettene. Det mener i hvert fall kvinnene selv. Hva mener du? Les mer og si din mening her.

[Les mer]

Vi stoler mest på blondiner
Å la utseende bestemme hvem vi stoler på virker i utgangspunktet ikke veldig lurt, men blondt hår, blå øyne og et bredt smil ser ut til å gjøre underverker.

[Les mer]

Håret avslører kvinner
Ifølge en amerikansk psykologiprofessor er det en viss sannhet i mytene om kvinners hårfarge. Se hvilke signaler håret sender ut.

[Les mer]

Håret avslører din livsstil
Noen forskere har lansert en teori om at du kan se på en kvinnes hår om hun er lett å få til sengs. Andre har mer håndfaste beviser for hva håret sier om en person.

[Les mer]

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.