RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn glemmer Valentin

Sist oppdatert:
Menn glemmer dagen da norske kvinner trolig har de største romantiske forventningene.

Les alt om Valentine

(SIDE2): I dag er det Valentin-dagen, men det hadde du kanskje ikke fått med deg? – I alle fall ikke om du er mann, skal vi tro en fersk undersøkelse fra Lypsyl.

40-åringene er verst
I følge denne er det kun tre av ti norske menn som vet at Valentine-dagen er i dag, 14. februar. Videre viser undersøkelsen at norske menn gjør unna 80 prosent av kyssingen i helgene.

Til sammenlikning er syv av ti norske kvinner fullstendig klar over at det nettopp i dag er Valentine-dagen. Forventningsnivået hos norske kvinner ser dermed ut til å være like høyt som uvitenhetsnivået blant norske menn. Ingen god kombinasjon, med andre ord.

- Den største uvitenheten om Valentine-dagen finner vi hos de mannlige førtiåringene, forteller Therese Mofjell, produktansvarlig for Lypsyl hos Lilleborg i en pressemelding. - Undersøkelsen viser at kun to av ti mannlige 40-49-åringer har fått med seg at det er Valentin i dag.

Norge - et land av ulidenskapelige kyssere?
Er vi nordmenn mindre romantiske enn andre nasjonaliteter, eller vil det rett og slett bare ta enda noen år før Valentinetradisjonen er innarbeidet også blant oss nordmenn? I følge Mofjell er det mye som kan tyde på at norske menn ikke er verdens mest romantiske.

- Norske menn foretrekker korte kyss. Over halvparten av alle norske menn svarer at de kun bruker fra 1-10 sekunder på et kyss. Kvinnene, derimot, vil helst ha kyss av litt lengre varighet. Det er dessuten svært få menn som kysser i ukedagene - kyssing er tydeligvis en helgesyssel for de fleste norske menn, og lørdag ser ut til å være «kyssedagen» fremfor noen, sier hun.

Igjen utmerker 40-åringene seg: Syv av ti 40-49 åringer oppgir lørdag som den store «kyssedagen». Oslo-folket derimot, kysser nesten like gjerne på fredager som på lørdager, mens resten av ukedagene ser ut til å være kyssefrie for de aller fleste av oss.

Mer om Valentine-dagen

Slik skriver du et Valentines-kort
Et valentinerkort kan være en kjærlighetserklæring til ditt livs store kjærlighet eller en uskyldig flørt. Men hva skal kortet inneholde?

Her er tipsene du trenger

Flere feirer Valentine
Tallet på nordmenn som planlegger å markere Valentinsdagen øker betraktelig, viser en ny undersøkelse. Gaver og kort blir stadig mer populært.

Les mer

De giftige parfymene
Tenk deg godt om før du kjøper Valentines-parfymen til partneren din. Greenpeace advarer nå mot farlige parfymer. Se listen over de skadelige parfymene her.

Les mer

Kjelling er drømmedaten
Folket har talt: Kristian Kjelling er den norske mannlige kjendisen kvinner helst vil date.

Les mer her

Den perfekte gaven
Vil du ha en Valentin-gave som både er personlig og romantisk?

Les mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere