RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn og kvinner like ille

Menn og kvinner er like ille når det gjelder å shoppe på impuls. Og impulsshopperne er gjerne actionorienterte, planløse og grubler lite.

En ny undersøkelse foretatt av forskere i Tromsø, og gjengitt i mandagens Dagbladet, viser at menn og kvinner er like ille når det gjelder å impulsshoppe og de unge er verre enn de eldre.

Actionorientert
- Det er ikke noe galt i å være impulsiv når man handler, men det er ikke heldig dersom dette brukes som selvmedisinering, sier professor ved Universitetet i Tromsø, Bas Verplanken til Dagbladet.

Forskerne har kommet frem til at det finnes flere fellestrekk ved de som handler på impuls. For eksempel er de mer utadvendte og actionorienterte og mindre avhengig av struktur i hverdagen.

Ekstremshopperen
De aller fleste av oss handler på impuls en gang i blant, men noen gjør det alt for ofte. Forskerne har funnet ut at de mest iherdige impusshopperne også har en hang til usunn mat, har et lavt selvbilde og ofte er i dårlig humør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere