*Nettavisen* Nyheter.

Menn på jordet med Valentine

Bare tre av ti menn vet at det er Valentines dag i morgen. Det kan være det siste kvelertaket på forholdet.

De fleste jenter vet at i morgen er den store dagen for kjærlighetserklæringer og gaver. Men hva hjelper det, når gutta ikke har peiling? Faktisk er det med på å gjøre vondt verre.

- Høytider generelt skaper urealistiske forventninger. I beste fall er 14.februar er hyggelig mulighet til å skjemme bort partneren med oppmerksomhet eller å ta forholdet til neste nivå, sier Pepper Schwartz, professor i sosiologi ved University of Washington, til iVillage.

Mange forhold som er ustø allerede, kan stå i fare for å ryke på årets mest romantiske dag, når det viser seg at bare usle 33 prosent av menn vet at det i morgen forventes blomster, konfekt og frokost på sengen. Det viser en undersøkelse gjort av Norstat for Lypsyl. I den samme undersøkelsen kom det fram at sju av ti kvinner visste at 14. februar var dagen, og den forskjellen kan gjøre at mange kvinner i morgen vil sitte med en følelse av å ha blitt snytt for noe.

Et godt råd kan være å gi klar og tydelig beskjed om hva du forventer, allerede i dag.

- Majoriteten av gutter er ikke flinke til å ta hint, så ikke vær for forsiktig, sier Jodi R. R. Smith, leder ved Mannersmith Etiquette Consulting, til iVillage.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.