RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn slipper å skifte bleier i barnehage

Sist oppdatert:
Stavanger (NTB): I Sporvongane private barnehage på Bryne er det bare de kvinnelig ansatte som skifter bleier på barna. - Menn må få være menn, mener den pedagogiske lederen.

Rogaland er det fylket i landet der mannemangelen er størst, men Sporvongane er den barnehagen i Rogaland som har størst andel menn. Men mennene slipper altså å skifte bleier her, skriver Aftenbladet.

- Hos oss er det damene som skifter bleier. Jeg vet det er gammeldags og politisk ukorrekt, men menn må få være menn. Om noen ytrer ønske om å slippe bleieskift tar vi selvfølgelig hensyn til det, sier pedagogiske leder Tone Elin Grønstad i den private barnehagen.

En undersøkelse utført av Kunnskapsdepartementet viser at bare fire av hundre menn synes førskolelæreryrket er attraktivt, skriver avisen.

I Sporvongane private barnehage jobber to menn og fem kvinner. Departementets mål er at 20 prosent av førskolestudentene skal være menn. Med sine 7,6 prosent er Universitet i Stavanger lengst unna målsettingen, og langt fra landsgjennomsnittet på 12,6 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere