*Nettavisen* Nyheter.

Menn vil se damer i bikini

Foto: Oda Berby

Sju av ti kvinner misliker å kle seg i bikini, men mennene liker det de ser.

(SIDE2:) Bikinisesongen nærmer seg, og mange gruer seg til å vise fram sin bikinikledde kropp på stranden.

YouGov har på vegne av magasinet Kamille undersøkt hvilket forhold norske kvinner har til bikinien.

Fornøyde menn
Resultatet viser at sju av ti kvinner er ganske eller svært misfornøyde med hvordan de ser ut i bikini. Seks av ti mener at andre kvinner ser bedre ut enn dem i bikini. Over halvparten gruer seg til å ha den på seg på stranden.

Dette har kvinnene ingen grunn til. Sju av ti menn mener nemlig at partneren deres ser flott ut i bikini. 16 prosent av de mannlige deltakerne var dessuten single og svarte ikke på spørsmålet. Det er dermed ikke mange som er misfornøyde med partnerens kropp.

Og heldigvis lar ikke kvinnene seg stoppe av kompleksene. Ni av ti gleder seg til badesesongen. Fire av ti velger å ikle seg bikinien på stranden, mens to av ti foretrekker shorts og bikinitopp. To av ti bruker badedrakt.

Gode som de er
Undersøkelsen presenteres i Kamille, som kom i butikkene 27. mai. Her stiller også tre vanlige kvinner opp i bikini for å vise at man ser bra ut selv om man ikke er en retusjert supermodell.

De tre kvinnene ser flotte ut i bikini, men de innrømmer at de har komplekser.

- Utfordringen min er at jeg er lang og tynn og har store pupper og liten rumpe. Det er sjelden jeg passer underdel og overdel i samme størrelse, sier Anette Heiberg til Kamille.

Sammen med Luna Anette Løndal og Trine Vornes vil hun vise at norske kvinner er gode nok som de er.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.