RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menneskerettsaktivister fengslet i Saudi-Arabia

Riyadh (NTB-Reuters): To framtredende menneskerettighetsaktivister ble lørdag dømt til ti års fengsel i en saudiarabisk domstol.

Mohammed Fahd al-Qahtani og Abdullah Hamad ble dømt for oppvigleri og for å ha gitt uriktig informasjon til utenlandske medier.

De to er blant grunnleggerne av den forbudte Saudiske foreningen for borgerrettigheter og politiske rettigheter (Acpra) som dokumenterer menneskerettsbrudd og krever valg og et konstitusjonelt monarki.

Saudi-Arabia, som er USAs viktigste allierte i Golfregionen, opprettholder et totalforbud mot protester, politiske partier og fagforeninger. All makt er i hendene på kongefamilien og prestene i den ultrakonservative wahhabi-retningen av islam.

Saken mot Qahtani og Hamad har tiltrukket seg oppmerksomhet fra internasjonale menneskerettighetsgrupper som anklager regimet for å bruke sin kampanje mot militante religiøse til å slå ned på politisk opposisjon.

I motsetning til tidligere saker mot opposisjonelle var rettssaken til Qahtani og Hamad åpen for pressen og publikum. Det blir beskrevet som et skritt framover av saudiarabiske aktivister, selv om de også fordømmer dommen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere