RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menneskerettsaktivister likvidert i Nairobi

Nairobi (NTB-AP): To menneskerettsaktivister ble skutt og drept i Kenyas hovedstad Nairobi torsdag, noe som utløste harde sammenstøt mellom rasende studenter og opprørspoliti.

Den tidligere studentlederen Paul Oulu og advokaten Oscar Kingara satt fast i trafikken rett utenfor universitetet i Nairobi, da ukjente menn gikk opp til bilen og drepte dem fra kloss hold.

Rasende studenter dyttet den gjennomhullede og blodige bilen inn på universitetsområdet, og hevdet at det var en dødsskvadron fra politiet som sto bak.

FNs ekspert på utenomrettslige henrettelser, Philip Alston, anklaget i forrige uke kenyanske myndigheter for å sende dødsskvadroner etter mistenkte medlemmer av den beryktede Mungiki-gjengen og krevde politisjefens og riksadvokatens øyeblikkelige avgang.

Oulu og Kingara arbeidet med å dokumentere de utenomrettslige henrettelsene, og de to ble drept samme dag som en talsmann for regjeringen anklaget Kingara for å ha tilknytning til Mungiki-gjengen.

Kingara leder et organisasjon som i 2007 utga en rapport der det ble hevdet at politiet hadde drept over 8.000 kenyanere, mens ytterligere 4.000 hadde forsvunnet i varetekt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere