RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menneskerettssjef bekymret for Mursis nye grep

Genève (NTB-Reuters): De utvidede fullmaktene Egypts president Mohamed Mursi har gitt seg selv, er urovekkende, mener FNs menneskerettskommissær Navi Pillay.

Mursi har nylig utstedt flere forordninger som har vekket bekymring i sekulære og liberale kretser i Egypt. De frykter blant annet at presidenten og Det muslimske brorskap vil bli for dominerende i det nye Egypt.

En av forordningene innebærer at alle avgjørelser tatt av Mursi fram til en ny nasjonalforsamling er valgt, ikke kan etterprøves juridisk.

- Vi er svært bekymret for de store konsekvensene det kan få for menneskerettigheter og rettssikkerhet i Egypt, sier Pillays talsperson Rupert Colville.

- Vi frykter også at dette kan føre til en svært ustabil situasjon i dagene som kommer, eller faktisk allerede fra i dag av, sa Colville på en pressekonferanse i Genève fredag.

Opposisjonen i Egypt har oppfordret til store demonstrasjoner mot Mursi fredag, og sikkerheten er blitt skjerpet i området rundt Tahrir-plassen i sentrum av Kairo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere