RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mens familien var på ferie gikk Hildur i minkfella

Foto: Torgeir Bråthen (Nordlys)
Sist oppdatert:
- Det var blod over alt, sier matmor.

Dramatikken utspant seg ved Tårnevatnet i Lenvik søndag, da en storfamilie på 13 personer var på vei hjem etter en hyggelig hyttetur. Plutselig ble idyllen brutt av at familiehunden «Hildur», en tre år gammel springer spaniel, satte i et grusomt hyl.

- Ho Hildur kom hylende med ei minkfelle på foten. Jeg har aldri hørt maken til hyl. Det var helt forferdelig. Alt ble bare kaos, sier hundeeier og matmor Linda Myrvang Sørgjerd.

Artikkelen er levert av Nordlys

Hunden var desperat etter å komme seg løs fra fella, og familien hadde sin fulle hyre med å kontrollere den.

- Vi var tre voksne som krampeholdt hunden, mens to stykker jobbet med å løsne fella fra foten, forteller hun.

Det gikk ikke bedre enn at hun selv fikk seg et kraftig bitt i hånden av den desperate hunden.

- Hunden var helt hysterisk. Det var blod overalt. En virkelig traumatisk opplevelse, sier hun, og tør nesten ikke tenke på hvordan det hadde gått dersom hun hadde vært alene med hunden da det skjedde.

Bandasjer og medisin
Til slutt lyktes de med å få av fella, og fikk brakt hunden til dyrlege og eieren til legevakta. Hunden slapp fra det med et stort kutt i labben, bandasjer og antibiotika. Matmor fikk - Heldigvis var ikke beinet til hunden brukket. Men hun blir nok rekonvalesent og må holde sofaen i et par uker.

Da Nordlys besøkte familien lå Hildur slukøret og sturet på sofaen, tydelig preget av dramaet hun hadde vært gjennom.

- Hun lå og peip da hun skulle sove i går, men det kunne som sagt ha vært verre, sier Linda Myrvang Sørgjerd.

Fellen uforsvarlig satt opp
Minkfella var plassert like ved Tårnevatnet, i nærheten av flere hytter og en yndet badeplass. Fella er en boks med en såkalt «push utløsning» som skal klappe sammen når minken stikker hodet inn. Det sørger ei kraftig fjær for.

I dette tilfellet var det imidlertid hunden som stakk labben inn, og det skjedde fordi fella manglet røret inn til boksen som nettopp skal hindre hunder og andre større dyr fra å gå i den. Fella var heller ikke merket med navn, slik den skal være.

- Jeg har forståelse for at man vil bli kvitt minken, men ikke at man setter opp felle i et turområde med mye ferdsel og at den ikke er forsvarlig sikret slik den skal. En unge kunne også ha trodd at dette var noe å leke med, sier matfar Rune Sørgjerd.

Anmelder saken til politiet
- Det er bra at det fanges mink, men fellene må settes opp etter regelverket. De skal ikke være farlige for andre enn minken, sier han.

Hove anslår at det er utplassert noen titalls minkfeller i Lenvik.

- 50 stykker kanskje, pluss minus, sier han.

Kommunen betaler 250 kroner i premie for mink som blir tatt. I fjor var fangsten på 16 mink. Leder i ettersøksringen i Lenvik, Jan Oddvar Eriksen, reagerer også på fella ved Tårnevatnet.

- Dette er overhodet ikke slik det skal være. Fella må settes opp slik at ingen andre går i den, og det er veldig ubetenksomt å sette den opp i et utfartsområde, sier Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere