RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mens Gjertrud (82) og Ivar (80) satt på bussen, ble E6 stengt. Nå venter en stor hotellregning

PÅ HOTELL: Ekteparet Soleng har nå vært på hotell i Nordreisa to netter. Nå må de belage seg på enda en natt på hotell. Foto: Privat
PÅ HOTELL: Ekteparet Soleng har nå vært på hotell i Nordreisa to netter. Nå må de belage seg på enda en natt på hotell. Foto: Privat
De vet ikke hvordan de skal få komme hjem.

I helgen hadde Gjertrud Soleng (82) og mannen Ivar Soleng (80) fra Alta hadde vært på tur til Tromsø. Mandag skulle de ta buss tilbake til Alta.

- Da vi var kommet til Nordreisa, fikk vi beskjed om at Kvænangsfjellet var stengt, og at vi måtte overnatte i Nordreisa en natt, sier Gjertrud Soleng til Nordlys.

Hun forteller at de bare synes det var hyggelig å få overnatte en natt på hotell, selv om de helst ville hjem til Alta.

- Neste dag fikk vi sjekket om fjellet var åpent, og fant ut at det var det. Vi stilte oss derfor opp på busstoppet da bussen skulle komme. Etter å ha stått på stoppet i over en time, skjønte vi at bussen ikke kom.

Undersøkte saken

Ekteparet gikk tilbake til hotellet og bestilte overnatting for enda en natt.

Neste morgen prøvde paret igjen å finne ut hva som skjedde med bussen.

- Da fikk vi beskjed om at de ikke kunne ta oss med til Alta den dagen, men at vi kunne få bli med til Tromsø. Men hva skal vi gjøre i Tromsø? Vi vil jo bare hjem til Alta.

- Åpent i kveld

Soleng forteller at de siden tirsdag har måtte betale for hotelloppholdet selv.

- Vi fikk vite at etter mandag hadde ikke Torghatten noe ansvar for oss. Det gjaldt uansett om vi var i Tromsø eller Nordreisa.

Ekteparet har holdt seg oppdatert på forholdene på Kvænangsfjellet for å finne ut om det er åpent.

- Det var åpent i går kveld, og i værmeldingene sier at det skal bli bedre vær i kveld, så vi forstår ikke hvorfor de ikke kan kjøre over fjellet.

Ifølge Statens Vegvesen er det onsdag ettermiddag kolonnekjøring over Kvænangsfjellet.

- Vil gjerne hjem

Ekteparet har nå vært tre dager på hotellet i Nordreisa og vet ikke hva som skjer med dem. På tross av mye forvirring, forteller de at de har det veldig fint på hotellet.

-Her har vi et flott rom, og får god mat og hjelp. Så vi har det bra, men vi vil jo gjerne dra tilbake til hjemmet vårt.

- Reiser på eget ansvar

- Ekteparet overnattet på Storslett for vår regning fra mandag til tirsdag. På tirsdag var det fortsatt usikkert om Kvænangsfjellet ville åpne, og de fikk tilbud om å bli med tilbake til Tromsø. De valgte å bli igjen i Nordreisa og da på eget ansvar , sier Kurt Bones, direktør i Troms Fylkestrafikk.

Han forteller at når folk reiser, er det på eget ansvar.

- Hva de skal gjøre, må de nesten finne ut selv. Vi i Troms Fylkestrafikk kan selvfølgelig være behjelpelig med ruteopplysninger.

Han forteller at det er vanskelig for ham å si når veien nordover åpner.

- Svært dårlig værmelding

Avdelingsleder i Torghatten Buss, Rune Hansen, forteller at de, i samråd med Troms fylkestrafikk, tok en beslutning om at bussen fra Tromsø til Alta på tirsdag ikke skulle gå.

- Dette fordi det var svært dårlig værmelding for Kvænangsfjellet og at vi var orientert om at det kunne bli stengt på kort varsel for tirsdag kveld. Og om bussen kjørte til Alta, kunne det være den ikke kom tilbake, sier han og legger til:

- Videre fikk de reisende orientering om at det var lite sannsynlig at bussen ville kjøre til Alta om morgenen på tirsdag og at dersom de ikke benyttet tilbudet om transport til Tromsø på tirsdag, så var dette med eget ansvar for videre opphold på Storslett. De seks andre passasjerene som skulle til Alta valget å reise i retur til Tromsø tirsdag.

Kolonnekjøring

Han forteller at fjellet har vært stengt i hele natt, og at det har vært kolonnekjøringer i dag.

- Værutsiktene er dårlig for i kveld og rute 150 til Alta vil kjøre når været og føret tillater det. Mandag hadde vi to busser som blåste av veien, og vi vurderer nøye om føre og vær kan tillate at vi kan kjøre, dette for å ta sikkerheten til våre passasjerer på alvor.

Les flere saker i Nordlys her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere