RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mens sauene ble bitt til blods, sto ungdommene og lo

&;

Sist oppdatert:
Sauer skambitt av løs hund.

(tb.no): – Det var helt forferdelig.

Vi advarer mor sterke bilder!

Det forteller Sindre Ims Myhre til Tønsbergs Blad. Han befant seg på øya Ormøy øst for Nøtterøy lørdag kveld. Han fikk umiddelbart varslet gårdbruker Preben Fosaas, som eier sauene.

Fosaas bekrefter at han fikk en illevarslende telefon.

HARDT SKADET: – Det var helt forferdelig. Det forteller Sindre Ims Myhre.

– Det var en fortvilet mann som ringte meg fra Ormøy. Han observerte at en løsbikkje gikk løs på flere av sauene jeg har på beite på øya. De var tydeligvis redde og skadet. Mannen fant navnet og telefonnummeret mitt på oppslag på øya og ringte meg umiddelbart. Det er jeg svært takknemlig for. Hvis jeg ikke hadde kommet meg raskt ut på øya, er jeg redd at dette kunne endt i en enda verre dyretragedie, sier Fosaas.

Gikk til angrep

Sindre Ims Myhre forteller at hunden gikk til angrep på sauene umiddelbart etter at den kom i land på øya.

– Den sprang rett mot sauene, som løp av gårde i panikk. Et av dyrene hoppet ut i sjøen og la på svøm. Hunden hoppet etter og angrep den forsvarsløse sauen ute i sjøen og bet den i bakparten. Ungdommene sto på land og lo høyt av det de så. Jeg ble meget forbannet over slik oppførsel og ba dem øyeblikkelig å ta hunden i bånd. Det lovet de å gjøre, men jeg så senere at de hadde sluppet den løs igjen, sier Ims Myhre.

Forlanger avlivning

Da Preben Fosaas kom ut til Ormøy, befant ungdommene seg fortsatt på øya.

– Jeg så at de tok hunden i bånd da jeg nærmet meg. Først nektet de på at det var deres hund som hadde angrepet sauene. De sa det var en annen hund, som hadde forlatt øya, som hadde gjort sette. Da jeg fortalte at både de og hunden var observert, la de kortene på bordet, forteller Fosaas.

MÅTTE SY: Skadene på sauene var store, sårene åpne og blodige.

Han har politianmeldt forholdet. Samtidig forlanger han hunden avlivet.

Fosaas forteller at de fire skadede sauene ble tatt hånd om av veterinær både lørdag kveld og søndag. Nå står tre av dem hjemme på gården i Våle. Her blir de behandlet med både smertestillende og antibiotika.

– Jeg håper de vil overleve. Faren er at det går betennelse i sårene, sier Fossas.

Absolutt båndtvang

Bjørn Strandli, nasjonalparkforvalter i Færder nasjonalpark, liker ikke det han ser når han tar en titt på bildene Fosaas tok av de skambitte sauene.

BLODIG: Blodet rant fra en av sauene som ble tatt med til land for behandling.

– Slikt skal ikke skje. Alle er hjertelig velkomne til å ha med hunder i Færder nasjonalpark. Men de må huske på at det er absolutt båndtvang i perioden 1. april til 15. oktober. Dette forbudet skal respekteres nettopp av hensyn til dyr på beite, ville dyr og fuglelivet på øyene, slår Strandli fast.

Les flere saker på tb.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere