NEW YORK (Nettavisen): Det viser en ny meningsmåling gjengitt av både New York Post og Daily Mail.

Les også: Pressesjefen spurt om Joe Bidens mentale kapasitet: - Å herregud

Ifølge målingen, som er gjennomført av Issues & Insights/TIPP er 59 prosent av de spurte «bekymret» over presidentens mentale helse, mens 36 prosent av de spurte var «svært bekymret».

Les også: Tordenskrall fra Trump: Disse meldingene kan ikke leses i Norge

28 prosent av de spurte svarer at det er litt bekymret over president Bidens mentale helse.

Til sammen 39 prosent av de spurte svarer at de enten ikke er veldig bekymret eller ikke bekymret i det hele tatt.

– Basert på data fra denne undersøkelsen, så er fakta det at det er en genuin bekymring hos så å si samtlige grupperinger når det gjelder bidens mentale helse, skriver redaktøren i Issues & Insights, Terry Jones.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

– Biden har sine beste dager

Men selv om Jonas og meningsmålingen tegner et negativt bilde av president Biden, er det flere som mener Joe Biden i det siste kanskje har hatt sine beste uker som president.

79 år gamle Biden har slitt med historisk lav oppslutning på målingene, men i sommer har Biden omsider fått medvind i seilene.

Les også: – Biden forferdet over de oppsiktsvekkende Donald Trump-tallene

Peter Barker i The New York Times skrev nylig i en politisk analyse at «Biden har en seiersrekke som enhver president ville gledet seg over. Er det et vendepunkt?».

Les også: Kanonseier til Trump: – Feier dem av banen

Barker viste også til andre positive overskrifter i amerikanske medier den siste tiden, som deriblant «Hold an, er Biden en bedre president enn folk trodde?» (Politico), «Joe Biden har nettopp hatt sin beste uke i presidentskapet» (Newsweek) og «Biden venter store seire i Kongressen» (The Washington Post).

Les også: Mener president Biden bør gå av: – Han er usammenhengende, borte vekk og forvirret

– Biden har sine beste dager som president. Alle presidenter har noen uker der alt butter imot, og så noen gode perioder. Men de politiske suksessene kommer som regel tidligere i presidentskapet, når presidenten har mer politisk kapital på lager. På sommeren i år 2 er ofte mye av kruttet brent opp, uttalte forsker 1 ved NORCE forskningssenter, Hilmar Mjelde, til Nettavisen tidligere denne uken.

Les mer: Vendepunkt for Biden: – Obama har grunn til å være misunnelig