RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer "kjeller"trøbbel for DNO

Sist oppdatert:
DNO og konsernsjef Helge Eide fortsetter å få skuffende resultater fra den såkalte kjellersonene på Nabrajah-feltet. Nå er resultatene fra siste brønn klare:
DNO har nå kommet med en oppdatering på den siste produksjonstesten av avgrensningsbrønnen Nabrajah-9 på blokk 43 i Jemen. Nabrajah-9 har i likhet med den foregående brønnen Nabrajah-8, vært rettet mot den dypeste hydrokarbonsonen i Jemen, den såkalte Basement- eller kjellersonen.

Etter problemer med gassinnslag i den første produksjonstesten på Nabrajah-9, så var det seksjonen fra 2.301 meter til 2.950 meter som ble testet nå. Dessverre viser resultatene igjen de store problemene med å finne en produserbar del av den oljeholdige men fragmenterte basement-sonen.

Testen har vært gjort med en nedihullspumpe men den klarte ikke å produsere kommersielle volumer. DNO viser til for dårlig gjennomtrengsel i brønnen på stedet. Det ble kun observert små oljevolumer i brønnvæsken etter testen.

- Dette bekrefter at basementfrakturene inneholder flyttbar olje også i dette området med av det strukturelle komplekset, skriver DNO i en kommentar.

Brønnen vil nå bli sidesteget i et nytt forsøk på å få boret og testet basement.

Det var i mars i fjor at DNO gjorde det meget lovende funnet av produserbar olje i Nabrajah-5-brønnen. Den neste brønen mot sonen, Nabrajah-8, opplevde imidlertid de samme problemene som selskapet nå melder for nummer 9.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere