*Nettavisen* Nyheter.

Mer ABBA-trøbbel for Chess

Sabelraslingen fra ABBA-gutta Bjørn Ulvaeus og Benny Andersson fører trolig til at mobilselskapet Chess må endre på logoen.

21.01.04 19:48

Chess startet lansering i Sverige for en ukes tid siden, men Bjørn Ulvaeus og Benny Andersson ble rasende da de så likhetene mellom mobilselskapet og deres egen musikal Chess.

Dermed truet de to ABBA-legendene med rettssak.

Chess bøyde av og stanset den internasjonale lanseringen.

- Vi er tre menn i vår beste alder som bør bruke tiden på annet enn å krangle. Jeg tror det skal være mulig å finne en god løsning om vi opptrer som tre vise menn, sa Chess-sjef Idar Vollvik sist uke.

Ifølge Dagens Industri avkrefter nå plateselskapet til Ulvaeus og Andersson, Mono Music, at de har til hensikt å stevne det norske selskapet for navnelikhet.

Men det kan likevel gå mot endringer i Chess' logo. Den ble laget allerede ved selskapets etablering i 1999 og spiller på de samme sjakk-elementene som blant annet ble brukt på platecoveret til musikalen.

- Vi ønsker at de endrer den noe, sier administrerende direktør Görel Hanser i Mono Music. Han har ifølge Dagens Industri har snakket med jurister hos den norske operatøren denne uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag