RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Mer bøker til barn og fengsel

Sist oppdatert:
Barn og fengselsbiblioteker er vinnere innen språk og litteratur.

Barnelitteratur lider ofte under liten fokus i media, men på regjeringens forslag til nytt statsbudsjett fredag er det forerslått en økning på hele 2 millioner kroner til innkjøpsordningen for barn og unge innen skjønn- og faglitteratur. Årsaken er at man ønsker å fremme fremme lesing blant barn og styrke følelse for norsk språk.

Også bibliotektjenestene i fengsel får mer penger. Her er det foreslått en tilskuddsøkning på hele 2,5 millioner kroner.

Småpenger til nynorsk

Til sammen er det foreslått 18,6 millioner kroner til økt satsning innen språk og litteratur. Andre segmenter som er trukket frem, er innkjøpsordningen for oversatt litteratur som man vil gi en millioner kroner mer. Prosjektet «Leser søker bok», som skal gjøre litteratur tilgjengelig for alle, økes med 0,6 millioner kroner.

Bokbyene Fjærland og Skagerak får en økning på 0,1 millioner kroner, og Norsk Mållag får 0,5 millioner kroner til å stimulere til økt bruk av nynorsk.

Viderefører Ibsen

Det er også satt av 6 millioner kroner til videreføring av ulike Ibsen-prosjekter, og 3 millioner til Ibsen-pris og Ibsen-stipend.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere