RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer bråk om ost

Sist oppdatert:
Synnøve Finden er nå hardt vær etter at de skuffet med ostesalget i første kvartal tross kommunikasjon fra selskapet som tydet på en kraftig økning
Etter ICA-bråket for Tine fortalte Synnøve Finden om kraftig salgsvekst, mens selskapet i virkeligheten solgte mindre ost i årets tre første måneder enn i samme periode i fjor.

- Det er jo ikke helt uvanlig at man holder litt tilbake når det går dårlig og kliner til når det går bra, men i og med at Synnøve Finden er et børsnotert selskap synes jeg nok man skal være litt forsiktig. Dette er jo tett på å lure markedet, sier Førsteamanuensis Hans Mathias Thjømøe ved Handelsskolen BI til NRK i dag.

Ostesalget til Synnøve Finden viste et fall på 5 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor som følge av små ostelagre og produksjonsproblemer.

Jon Petter Tollefsen i Aksje-Norge reagerer sterkt på måten saken er kommunisert på av Synnøve Finden, og mener dette rett og slett er dårlig markedskommunikasjon.

Finden til motmæle

Synnøve Finden med Dag Swanstrøm i spissen forsøker i en melding å motmæle etter NRK Radios innslag i formiddag.

Synnøve mener at NRK ikke skiller mellom etterspørsel og reelt salg, og henviser samtidig til AC Nielsens tall som grunnlag for at meieriet kommunisert om salgsøkning ut av butikk.

Selskapet skriver i samme melding at de ved inkludering av april, forventer en salgsøkning på omkring 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. De forventer en salgsøkning i april på hele 260 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den kraftige økningen skal komem som følge av økt leieproduksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere