RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer bråk om TV-sponsing

Sist oppdatert:
Statens medieforvaltning mener både TV 2 og NRK bryter kringkastingsloven.

Forrige uke skrev Dagens Næringliv om NRK-sporten som har fått på pukkelen fordi statskringkasteren avbryter fotballsendinger ulovlig. Sponsorplakater er lagt inn i Tippeliga-kampene.

Nå skriver Dagens Næringsliv om konkurrenten TV 2 som også blir gått etter i sømmene av Statens Medieforvaltning.

Problemet er at TV 2 presenterer for mye informasjon i sine plakater. Det er kun sponsorens navn som skal tas med. Sportssendinger på TV 2 har blitt avsluttet med informasjon om sponsoren Demidekk og produktet i tillegg.

- Det er ulovlig å legge inn at Demidekk driver med utendørsmaling. Sakene er i seg selv ikke av de groveste, men det er en bestemmelse som TV 2 kjenner så veldig godt at vi er irritert over at det skal være nødvendig å bryte så enkle regler. Kanskje TV 2 skal teste oss? sier avdelingsleder Dag Løvdal i Statens medieforvaltning til Dagens Næringsliv.

- Vi i TV 2 ønsker ikke å utfordre disse lovbestemmelsene, vi har hatt en god dialog og noen avklarende runder med medieforvaltningen om sponsing. Vi prøver å innrette oss, responderer TV 2-advokat Theo Jordahl overfor avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere