RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer bulimi i storbyer

Sist oppdatert:
Det er større risiko for å utvikle spiseforstyrrelsen bulimi blant personer i storbyer, viser undersøkelse.

(SIDE2): Studien er utført ved the Center for Eating Disorders i Nederland. Forskerne fant ut at kvinner i storbyer har fem ganger så stor risiko for å få bulimi enn personer som bor i småbyer eller bygdesamfunn. Forskerne fant imidlertid ingen forskjeller når det gjaldt hyppighet av anoreksi.

Det er flest kvinner som rammes av bulimi og anoreksi. Begge spiseforstyrrelsene går ut på et besatt ønske om å bli tynn, melder nyhetsbyrået Reuters.

En av personenen bak studien, Gabriella van Son, sier de ikke nøyaktig vet hvorfor det er en forskjell på tilfeller av bulimi blant kvinner i byer og landdistrikter.

Forskerne foreslår at det kan ha noe med anonymiteten i storbyer å gjøre, da det er lettere for en kvinne å skjule spiseforstyrrelsen enn det er i mindre byer.

Funnene viser at det var 2,5 ganger høyere antall av bulimi i byområdene enn på bygdene, og fem ganger høyere i storbyer.

Bulimia nervosa eller bare bulimi (oksehunger) kjennetegnes av periodevis stort matinntak, avløst av perioder med selvpåført oppkast. Anorexia nervosa (anoreksi) er en psykisk lidelse som kan føre til ekstrem avmagring og av og til også død. Det forekommer hyppigst hos unge kvinner, men anoreksi rammer også menn. Årsaksforholdene er komplekse, sannsynligvis spiller både psykodynamiske og organiske faktorer inn. (wikipedia)

LES MER HELSE HER.

Følg side2 på mobilen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere