Mer enn 80 personer har møtt ebolasmittet mann i USA

To dager etter at en mann ble diagnosert med ebola i Texas troppet Dr. Gil Mobley opp på en flyplass i Atlanta. Han var ikledd fullt beskyttelsesutstyr i protest mot hvordan helsemyndighetene håndterer saken.

To dager etter at en mann ble diagnosert med ebola i Texas troppet Dr. Gil Mobley opp på en flyplass i Atlanta. Han var ikledd fullt beskyttelsesutstyr i protest mot hvordan helsemyndighetene håndterer saken. Foto: John Spink (Ap)

Mer enn 80 personer har vært i direkte eller indirekte kontakt med den ebola-smittede mannen i Dallas i delstaten Texas.

Mellom 12 og 18 personer har hatt direkte kontakt med mannen, ifølge helsemyndighetene i Texas. De har en liste på til sammen 100 personer som kan ha vært i direkte kontakt med den ebola-smittede mannen eller som har møtt noen som har møtt ham.

Myndighetene opplyser også at fire av mannens familiemedlemmer har fått beskjed om å holde seg hjemme.

Tirsdag denne uken ble det kjent at en mann er lagt på isolat på et sykehus i Dallas etter å ha blitt diagnostisert med ebola. Han har trolig fått viruset i Liberia før han reiste til USA via Brussel 19. september.

Amerikanske sykehus har flere ganger tidligere behandlet ebola-smittede personer som er blitt fløyet til USA fra Vest-Afrika. Men i disse tilfellene ble diagnosene stilt før de smittede ankom USA.

I Vest-Afrika er så langt 3.338 mennesker døde som følge av ebolaepidemien, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.