RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Yngve Olsen Saebbe (nordlys.no)

Mer enn bare pupper

Aqua overrasker.

Døgnvill
Lørdag
Sn@kk-scenen

Kontrasten til den daffe Katie Melua-konserten i forveien kunne nesten ikke vært større. For der hvor Melua var drepende kjedelig var Aqua i sedvanlig feststemning, skriver Nordlys.

Den dansk/norske-kvartetten har lenge virket like datert som en åpnet og romtemperert boks med makrell i tomat. Med så fikk eurodance´n sin renessanse, spesielt gjennom artister som Lady Gaga, Marina and the Diamonds og Rihannah, og dermed var et helt uventet Aqua-comeback det mest naturlige i hele verden.

Til tross for at Lene Nystrøm har gjort seg mer aktuell enn på svært lenge gjennom ferske nakenbilder og ufrivillig pornoreklame, var mine forventninger til konserten like nedbarbert som håret til René Dif.

Men Aqua overrasket. På flere måter enn at Aqua-Lene var relativt godt påkledt i et høstkaldt Tromsø. Forsterket med trommeslager, gitarist og bassist framsto de til tider nesten som et ordentlig organisk band. Men Aqua-Lenes egen forhåndsbeskrivelse av et rockband viste seg - sjokkerende nok - ikke å stemme. Hennes ektemanns tidvis overdrevne headbanging holder ikke til det.

Etter en noen rolig innledning med Playmate to Jesus fra deres comebackskive Megalomania fra i fjor, skrudde de tidlig opp tempoet med Cartoon Heroes. Låten inneholder den smått ironiske tekstlinja «We are the ones that gonna last forever». For det kommer ikke Aqua til å gjøre. Men de har kjøpt seg litt ny tid ved å fornye seg etter dagens trender. De tåpelige klærne deres er skiftet ut, de virker mer seriøse og de viser seg tilpasningsdyktig ved å omarrangere låtene sine. Lollipop (Candyman) ble for eksempel presentert i en moderne og kledelig dubstepversjon.

Megahitene Dr. Jones, Barbie Girl, Around The World og soundtracket til Sliding Doors, Turn Back Time, ble spilt ut midtveis i konserten. Men bandet holdt festen i gang, og minnet om at deres katalog inneholder flere hits da de avsluttet med ekstranumrene Back To The Eightees og Roses Are Red.

Døgnvill har litt for ofte en tendens til å skyve nytenkning til side, og heller satse på artister fra sjefsmimrer Øyvind Munds favoritter. Men av disse hasbeens-artistene må Aqua trekkes fram som en av de absolutt mest vellykkede bookingene.

AV: Morten Rydland Høyning/nordlys.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere