RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer enn Boonen

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
To franskmenn gir belgierne Alpe-feber.

STATION DES ROUSSES (procycling.no): En feilmanøvrering fra Mark Cavendish var nok til å sette et pennestrøk over Quick Step-laget i forkant av Tour de France.

Eller: Det var i hvert fall det mange trodde.

Klassiker- og spurtstjernen Tom Boonen måtte melde forfall på grunn av fallet Tour de Suisse. Så hvem skulle egentlig det tidligere spurtlaget kjøre for i Tour de France?

Ingen gambler
Teammanager Patrick Lefevre hadde svaret på det. Men at Quick Step skulle inneha både ledertrøya og klatretrøya, må vel ha overgått selv hans fantasi.

- Vi håpet jo, men jeg hadde ikke veddet alle pengene mine på det, forteller en smilende Wilfried Peeters til procycling.no.

Les også: Fra kraniebrudd til Tour-suksess

Det har ikke gått mange timene siden samme mann forklarte at Carlos Barredo måtte punge ut med 1000 euro fra egen lomme, etter fredagens brutale basketak med en rytter fra Caisse d’Epargne.

Først Pineau, så Chavanel
Som det franskregisterte laget (Caisse d’Epargne, altså!), ønsker også belgierne å bli husket for prestasjonene langs landeveien og de sportslige oppturene.

Hva var da bedre enn å gjøre den kuperte etappen opp til vintersportsstedet Station Des Rousses til en spektakulær affære?

- Planen var selvsagt å ha med Jerome Pineau i det første bruddet slik at han kunne sikre seg klatrepoeng underveis. Det klarte vi og gruppen fikk raskt en ledelse på åtte minutter tilbake til hovedfeltet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KAPTEIN: Tom Boonen er den ubestridte eneren i Quick Step-laget. Belgierens fravær gir muligheter for lagkameratene.
KAPTEIN: Tom Boonen er den ubestridte eneren i Quick Step-laget. Belgierens fravær gir muligheter for lagkameratene.

Pineau rasket med seg alle mulige klatrepoeng fram til toppen av Côte de Lamoura – fire kilometer før målgang. Da overtok dagens andre Quick Step-våpen stafettpinnen.

- Deretter begynte vi å jobbe mot den gule trøya. Vi fikk plassert Sylvain Chavanel i det neste bruddet, og hovedfeltet så ikke ut til å frykte ham all verden i sammendraget. Til slutt satt vi igjen med begge trøyene. Vi er selvsagt overlykkelige med dagens prestasjoner, oppsummerer Peeters.

Slitesterkt laminat
På tross av superstjernen Boonens mange skandaler, har lagets hovedsponsor – laminat og parkettleverandøren Quick Step – vist seg å være blant sykkelverdenes mest trofaste sponsorer.

De aller fleste forventet nok at hovedsponsoren ville flykte da en gråtkvalt ”Tornado-Tom” måtte forklare hvorfor han hadde misbrukt kokain under 2008-sesongen. Quick Step-konsernet rygget likevel ikke unna.

I stedet svarte de med å forlenge sponsoravtalen med det belgiske storlaget ut 2011-sesongen.

Nye franske helter
Mens fransk sykkelsport vel har sett lysere dager, kunne nasjonen likevel trykke lørdagens Quick Step-dobbel til sitt bryst.

Begge har lang fartstid i franske lag, men vertsnasjonen har likevel kun hatt sporadiske innslag (Thomas Voeckler, Cyril Dessel og Romain Feillu) før Chavanels gjesteopptreden i årets utgave.

Procycling.no måtte dermed bane seg vei mellom både belgiske og franske journalister for å få en prat med dagens mest attraktive ryttere etter lørdagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MER SUKSESS: Jerome Pineau ladet opp til touren med Giroen. Franskmann var på offensiven og vant en etappeseier i det italienske treukersrittet.
MER SUKSESS: Jerome Pineau ladet opp til touren med Giroen. Franskmann var på offensiven og vant en etappeseier i det italienske treukersrittet.

- Hadde du forventet dette før starten av årets tour, Pineau?

- Du må huske på at Quick Step er et stort, stort lag. Mange mennesker ser ut til å mene at vi ikke er et godt lag uten Tom Boonen, men både Sylvain Chavanel og meg er sterke ryttere. Derfor gleder det meg å vise folk hva man kan oppnå ved hjelp av ”mindre” ryttere, sier Pineau til procycling.no.

Greipel eller geiter?
30-åringen syklet seks sesonger i Bouygues Telecom før overgangen til Quick Step foran fjorårssesongen. Denne sesongen har han allerede sikret seg en etappeseier under Giro d’Italia.

Foran neste sesong leter sportssjef Lefevre fortsatt med lys og lykte etter ryttere som kan gi laget større spurtstyrke når Boonen, av ulike årsaker, er utilgjengelig.

HTC-Columbias André Greipel kan fort bli den mannen, men etter Tour de France-suksessen kan man kan like gjerne satse på flere fjellgeiter.

- Tror du det blir enklere for Quick Step å styrke laget etter den gode starten på årets Tour de France?

- Det er vel egentlig et bedre spørsmål for Patrick Lefevre, men jeg håper i hvert fall det gjør oss mer attraktive for sponsorer og andre samarbeidspartnere. Jeg skal selv i nye kontraktsforhandlinger i løpet av kort tid, så jeg håper å ha gode kort på hånden etter dette. Jeg håper uansett å være en del av dette laget i mange år framover, svarer Pineau.

PS: Quick Step er allerede i gang med planene for neste sesong. Laget har signert med 20 år gamle Julien Vermote, som kommer fra rekruttlaget Team Beveren 2000. I tillegg har det belgiske laget forlenget kontrakten til Dario Cataldo med et år.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere