*Nettavisen* Nyheter.

Mer flom og uvær i Storbritannia

VANNET FLOMMER: Stengte veier i Bornemouth, der flomfaren førte til evakuering. Foto: Andrew Mathews (PA)

London (NTB-DPA): Kraftig regn og sterk vind gjorde at mange områder i Storbritannia nok en gang ble oversvømmet fredag. Deler av Storbritannia trues av så kraftig uvær at liv kan være i fare.

01.07.14 11:52

Myndighetene i Storbritannia har sendt ut varsel om akutt flomfare langs den engelske sørkysten, i Midt-England og i Wales. Også vest i Skottland førte stormflo til oversvømmelser, mens Nord-Irland slapp unna med mindre oversvømmelser enn først fryktet.

Været ser imidlertid ikke ut til å bedre seg med det første, ifølge meteorologene. Mer vind og regn er på vei på grunn av et solid lavtrykk i Atlanterhavet.

Varselet som ble sendt ut fredag lød på værforhold så ekstreme at de kan innebære livsfare for folk i de berørte områdene. Miljøvernminister Owen Paterson understreket at hele Storbritannia kan få merke uværet.

- Folk skjønner ikke hvor farlig sjøen kan være. Vi ber folk innstendig om å holde seg unna og ikke oppsøke kysten for å se på uværet, sier Tom Mansell i redningsselskapet Royal National Lifeboat Institution. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.