RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer grums rundt Stolt-Nielsen

Sist oppdatert:
Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen skal ha utført flere ulovligheter enn ulovlig prissamarbeid, de har blant annet innrømmet brudd på USAs boikottregler overfor Sudan
Ifølge Wall Street Journals tirsdagsutgave, skal rederiet Stolt-Nielsen som ble grunnlagt av Jacob Stolt-Nielsen på 1960-tallet, ha vedtatt og betalt en bot på 95.000 dollar etter et forlik med amerikanske føderale myndigheter. Forliket gjelder handel med Sudan i en periode hvor amerikanske selskaper var underlagt boikott av landet.

Videre bekrefter årsrapporten også at selskapet er under etterforskning av det amerikanske finansdepartementet for ulovlig forretningsvirksomhet med Iran.

Stolt-Nielsen rammes av de amerikanske boikottreglene på grunn sitt hovedkontor i Greenwich Connecticut. Selskapet er registrert i Luxembourg.

Verdens ledende finansavis, skriver at Stolt i rapporten forsøker å tone ned etterforskning mot selskapet, og beskriver uregelmessigheten som "tilfeldige" kostnader betalt i havner i de to landene. Ifølge WSJ handler det derimot om at selskapet over to tiår har manøvrert rundt strenge boikottregler innført av amerikanske myndigheter. På grunn av finansdepartementets etterforskning har også det amerikanske justisdepartementet åpnet et kriminaletterforskning mot selskapets boikottaktiviteter.

Avisen skriver at selskapsnotater og juridiske dokumenter viser at Stolt-skip eller jointventures har vært engasjert i handel med Iran, Cuba og Sudan mens boikottene var virksomme. Det fremsettes også påstander om at selskapet har deltatt i planer om falske lastedokumenter og hemmelige koder for kapteinene.

WSJ baserer artikkelen på intervjuer med tidligere og nåværende ansatte samt kopier av epost, fakser og andre dokumenter. Stolt-Nielsen vil ikke kommentere innholdet.

Stolt-Nielsen er sammen med blant annet Odfjell også under etterforskning av europeiske og amerikanske myndigheter for ulovlig prissamarbeid og kartellvirksomhet.

Les også:
Stolt-Nielsen saksøkes av aksjonærer
Stolt-Nielsen får amerikanske myndigheter på nakken
Odfjell og Stolt skal ha samarbeidet i en årrekke(Ny)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere