RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer Hydro-olje

Sist oppdatert:
Hydros oljeproduksjonsutsikter er skuffende, men på Troll-feltet modnes det nye 500 millioner fat.
Av: Niels Ruben Ravnaas

Troll-feltet har i dag oljereserver på 1400 millioner fat foruten de nye 500 millionene som modnes, ifølge en melding.

- Ny kunnskap og satsing på teknologiutvikling sammen med våre leverandører har steg for steg brakt oss fram til dagens situasjon der Troll er et av de viktigste oljefelt på norsk sokkel ved siden av å være et av de største gassfelt til havs i verden. Vi har staket ut kursen for utviklingen framover. Vår plan er å øke de utvinnbare oljereservene i Troll med over 30 prosent til to milliarder fat olje, sier konserndirektør Tore Torvund, som leder forretningsområdet Olje & Energi, i meldingen.

Hydro arbeider nå også i et prosjekt sammen med partnere for framtidig gassproduksjon for Troll, for å utrede grunnlaget for videreutvikling av en ny fase av feltets liv.

Hovedutfordringen i prosjektet er å kartlegge om det er mulig å akselerere gassuttaket fra en del av Troll-feltet samtidig som det legges til rette for en kraftig langsiktig satsing på økt oljeutvinning fra en annen del. Forutsetningen for å klare ambisjonen om økt oljeutvinning er at gassuttaket fra den delen der oljen ligger, ikke starter for tidlig.

Svake oljeproduksjonsutsikter

Hydro holder i dag kapitalmarkedsdag og for noen timer siden ble det meldt at Eivind Reiten og Norsk Hydro ser for seg en skuffende oljeproduksjon i 2007 på 605.000 fat oljeekvivalenter, selv om det er bedre enn hva selskapet venter av produksjon for 2006, er det ikke i tråd med analytikernes forventninger. Da de la frem sitt resultat for tredje kvartal ventet Norsk Hydro at produksjonen for 2006 ville bli på 570.000 fat oljeekvivalenter.

Ifølge estimater innhentet av TDN Finans før Hydros resultatfremleggelse for tredje kvartal var det ventet en produksjon på 646.000 fat oljeekvivalenter per dag i 2007

Skyldes forsinkelser

Oljeselskapet venter også at olje- og gassproduksjonen vil øke til 700.000 fat oljeekvivalenter per dag i 2010, men også dette er lavere enn tidligere forventet. Den svake utviklingen skyldes kapasitetsbegrensninger og forsinkelser av utbyggingsprosjekter.

Hydro ser en økt etterspørsel etter aluminium og frem mot 2020 er etterspørselen forventet å øke med 15 millioner tonn. Produksjonen av primæraluminium forventes å bli 1,73 millioner tonn i 2007 og 2 millioner tonn i 2010.

Aksjursen til Hydro er for øyeblikket ned 2,8 prosent til 147,5 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere