RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer Japan for Tomra

Sist oppdatert:
Tomras samarbeid med japanske Sumitomo har nå resultert i nye salg av returatuomater i Tokyo.
Det er bydelsadministrasjonen i Adachi som ligger nord for hjertet av den japanske hovedstaden Tokyo som nå har begynt å utplassere returautomater fra Tomra.

Bakgrunnen er et ønske om økt returandelen på plastflasker samt lavere kostnader i forbindelse med retur av slik emballasje. De første automatene ble utplassert ved supermarkeder i bydelen denne måneden melder lokalavisen Asashi Shimbun.

Brukerne av automatene får et incentiv til å returnere plastflaskene ved en 5 prosents sjansen til vinne en verdibong på 10 yen for hver flaske de putter inn i returautomatene.

Også supermarkedene er ifølge Asashi Shimbun fornøyd med utviklingen etter at de første automatene kom på plass.

- Prosjektet ser til å få økt støtte. Så fort vi åpner butikken kommer det kunder for å returnere flasker, sier viseleder for supermarkedet Gotanno, Masakuazu Okada til avisen.

Så langt er det utplassert returautomater på ti steder i bydelen som har omkring 670.000 innbyggere. Det er planlagt utplassert ytterligere fem maskiner innen mars, og 50 over de neste tre årene.

Returandelen på plastflasker er nede på 50 prosent i Tokyo, mot 85 og 90 prosent for bokser og glassflasker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere