RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer kapital til USA enn ventet

Sist oppdatert:
Kapitalstrømmen fra utenlandske investorer til USA var større en anntatt i september. Men utlendigene solgte aksjer på bekostning av rentepapirer
Valutamarkedet ventet med spenning på at statistikken over kapitalstrømmene til og fra USA skulle offentliggjøres i USA tirsdag.

Det kom inn 63,4 milliarder dollar til USA i september. I august fløt det tilsvarende inn 59,9 milliarder kroner.

Selger aksjer

Nettokjøp av amerikanske verdipapir, som er en derivert utgave av statistikken som utelater transaksjoner mellom amerikanske statsborgere og utlendinger i utenlandske aksjer og obligasjoner, steg fra 60,2 milliarder dollar i august til 61 milliarder dollar i september.

Det er andre måneden på rad at utlendinger nettoselger amerikanske aksjer.

Utlendinger var nettoselgere av amerikanske aksjer i september, og solgte for hele 3,8 milliarder dollar mot 2,1 milliarder i måneden før. Derimot forstatte appetitten etter amerikanske rentepapirer. Kapitalstrømmene inn i slike aktivaklasser ble på formidable 19,2 milliarder dollar i september, mot 14,6 milliarder i august. Det melder Reuters tirsdag kveld.

Bedre enn forventet

Reuters skriver at tallene var bedre enn forventet. I september hadde analytikere forventet at det skulle komme inn mellom 50 og 60 milliarder dollar - mens noen faktisk lå under dette.

Grunnen til at tallene er viktige er at de måler hvor stor appetitt investorer utenfor USA har for amerikanske papirer. Med et stadig større budsjettunderskudd er USA avhengig av å låne penger fra villige utenlandske investorer for å få endene til å møtes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere