RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer kontraktsrot for Morgan

Sist oppdatert:
- Det er ikke min signatur, hevder Morgan Andersen om den nye kontrakten som dukket opp i retten.

OSLO TINGRETT (NA24): Aktor Svein Holden viste i retten tirsdag formiddag til et brev sendt FIFA om den nigerianske Lyn-spilleren Bala med vedlagt kontrakt. Denne kontrakten, som er sendt av Lyn-advokat Erik Nadheim til FIFA og datert april 2005, er signert Morgan Andersen.

NA24 - din næringslivsavis

Bala kom sammen med sine landsmenn John Obi Mikel, Emmanuel Sarki og Edu til lyn høsten 2004.

- Jeg har kun inngått avtale med Bala i november 2004. Jeg har ikke levert den inn eller sendt den nevnte kontrakten til FIFA, og tror ikke det er min signatur, sier Morgan Andersen i retten.

Andersen sa at det stort sett var han og advokat Nadheim som sendte brev til FIFA, men antydet at Lyns Stein Hoff også kan ha hatt en finger med i den for ham ukjente kontrakten med Bala.

Morgan Andersens advokat Cato Schiøtz anklaget mandag Hoff og Mikel-agent John Shittu for å ha forfalsket John Obi Mikels kontrakter.

Første møtet med Mikel
Morgan Andersen forklarer seg tirsdag morgen i straffesaken mot ham i Oslo tingrett. Han åpner med å fortelle om sitt første møte med den nigerianske juvelen som skapte overgangsstorm mellom Lyn og storklubbene Chelsea og Manchester United.

- Første gang vi fikk kontakt med Mikel var 14. august 2004 på Lyns kontor på Ullevaal. Han kom blant annet med en som sa han var hans onkel. Senere viste dette seg å være John Shittu.

Møtte Mikel tilfeldig
Morgan Andersen hevder at Rolf Magne Walstad, sportssjef ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG), introduserte Mikel for Lyn nærmest ved en tilfeldighet. Walstad kom innom med ham rette fra Gardermoen. Lyn hadde hørt om ham, men visste ikke mer enn det.

- Vi så raskt at han var en eksepsjonell spiller, sier Andersen i retten.

Rune Hauge ble oppgitt å være agenten hans, og Lyn inngikk avtale med Hauges selskap og NTG.

Her sikret Morgan Andersen på vegne av Lyn at overgangsreglene til Fotballforbundet og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skulle overholdes. Avtalen ble signert i september 2004.

Mikel og de tre andre nigerianerne skulle altså gå på NTG og trene med Lyn som amatører.

Overraskende vending
Men så fant Lyn ut at Mikel ikke hadde kontrakt med Hauges selskap.

- Mikel sa i et møte med meg at han aldri hadde signert noen agentavtale med Rune Hauge eller hans firma. Men Mikel sa han hadde tre andre agentavtaler signert hans far. En av avtalene hadde også Mikel selv signert.

- Vi ble urolige, men bestemte oss for å forholde oss til hans far, sier Andersen i retten.

- 15. september 2004 kom John Shittu uanmeldt til vårt kontor på Ullevaal og presenterte seg som Mikels og de tre andre nigerianske spillernes agent. Shittu la frem en ulovlig kontrakt underskrevet av Mikels far, og krevde penger. Vi nektet og møtet var over. Jeg mener også i dag at vi gjorde alt korrekt i forhold til idrettens og samfunnets lovverk. Hele høsten jobbet vi for å få Mikel spilleklar for Lyn, sa Morgan.

- Det ble bare inngått en kontrakt med Mikel og hans far og en med Hauges agentselskap den høsten. Jeg inngikk aldri noen kontrakt med Shittu.

NA24 følger rettssaken.

Les også: Nå snakker Morgan

DETTE ER TILTALEN:

Morgan Andersen er tiltalt for overtredelse av:

- i rettsstridig hensikt å ha benyttet som ekte eller uforfalsket et ettergjort eller forfalsket dokument (straffeloven § 182 første ledd første straffalternativ)

- for ved falsk anmeldelse til påtalemyndigheten eller annen offentlig myndighet å ha søkt å pådra en annen siktelse eller fellelse for en forbrytelse (straffeloven § 168 første straffalternativ)

Mens det første tiltalepunktet kan straffes med bøter eller fengsel i ett år, er strafferammen for det andre punktet fra seks måneder til åtte år.

Saken starter 11. februar i Oslo tingrett, og varer til og med torsdag 21. februar.

LES OGSÅ: Etterlot seg et konkurstruet NISO

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere