RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer kristendomsundervisning tidligst i 2015

Oslo (NTB): Det nye religionsfaget i skolen med mer kristendom blir ikke innført fra neste skoleår, men vil tidligst være på plass høsten 2015.

I avtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF ble det avtalt at dagens RLE-fag skal endres til KRLE (kristendom, religion, livssyn og etikk). Faget skal inneholde minst 55 prosent kristendom.

KrF skulle gjerne innført faget allerede fra skolestart til høsten, men må smøre seg med tålmodighet, skriver avisen Dagen.

- Vi har fått til svar fra departementet at endringen i KRLE-faget vil bli innført fra og med skoleåret 2015/2016. Det tar litt tid å gjøre slike endringer, blant annet fordi alt av læremateriell også må tilpasses, sier KrFs utdanningspolitiske talsmann Anders Tyvand til avisen.

Statssekretær Birgitte Jordahl (H) i Kunnskapsdepartementet vil imidlertid ikke si noe nøyaktig tidspunkt for innføring av det nye faget.

- Vi har startet arbeidet med å gjennomføre avtalen mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF om KRLE-faget. Det nye faget vil bli innført i denne regjeringsperioden. Det er for tidlig å si noe om når, men det er ikke meldt opp som sak for Stortinget i denne vårsesjonen, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere