RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer milliarder til Røkke etter Snøhvit-sprekk

Sist oppdatert:
Ekstraarbeidet på Statoils Snøhvitfelt gir ny milliard til Kjell Inge Røkkes Aker Kværner
Statoil og Aker Kværner-selskapet Aker Stord melder om en intensjonsavtale på Snøhvit-feltet.

Kontrakten er på 1 milliarder kroner, og er knyttet til ekstraarbeid på feltet. Tidligere har Aker Kværner inngått en kontrakt på rundt 1,5 milliarder kroner på Snøhvit-feltet. Dermed blir Aker Kværners Snøhvit-kontrakt med Statoil på høye 2,5 milliarder kroner.

Prosesslekteren, som Aker Stord har bygd, vil ferdigstilles i august 2006. Lekteren vil imidlertid bli sendt opp til Melkøya nært Hammerfest i juli i år.

Det er i hovedsak tidligere annonserte forsinkelser knyttet til prosesslekteren, som er under bygging ved Dragados-verftet i Cadiz i Spania, som medfører at det overføres timer fra Cadiz til Melkøya. Forsinkelsen er i all hovedsak forårsaket av sene leveranser av tegninger og materialer fra hovedkontraktor samt at tre kompressorer sviktet under test og måtte repareres, opplyser Statoil i en melding.

Statoil opplyser videre at beløpet til Aker Kværner ligger innenfor kostnadsrammen til prosjektet på 51,3 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere