RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer møkk i Tyco-regnskapene

Sist oppdatert:
Det skal være avdekket ytterligere regnskapsjuks i tallene til det store amerikanske industrikonglomeratet Tyco
Ifølge Wall Street Journal skal det ha blitt avdekket nye 1,2 milliarder dollar i regnskapskrøll i Tycos bøker. Disse er ventet å bli lagt frem når konsernet legger frem tall for første kvartal torsdag.

Avisen siterer kilder familiære med situasjonen.

Avsløringen kan skape problemer i forbindelse med at Tyco hentet inn 4,5 milliarder dollar ved utstedelse av konvertible obligasjoner i januar. Investorene som gikk inn i emisjonen har sannsynligvis ikke fått det hele og fulle bilde av den finansielle situasjonen i industrikonglomeratet.

Så sent som i desember gikk selskapet ut å fortalte aksjonærene at de interne undersøkelsene ikke hadde avdekket tilfeller av betydelige unndragelser i konsernet.

I mars meldte Tyco at det var avdekket problemer tilsvarende mellom 265 og 325 millioner dollar. Det er ifølge WSJ uklart om de nye avsløringene vil lede til nedskrivninger og belastninger i kvartalstallene eller i tidligere regnskapsperioder.

Aksjen har falt tungt i førbørshandel i USA i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere