RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer nervøs enn noen gang

Sist oppdatert:
Først da Unni Lindell følte at alt virkelig falt på plass i hennes siste krim, meldte nervene seg med full styrke.

- En og en halv måned før innlevering fikk jeg helt panikk. Jeg hadde alle bitene, men trodde ikke jeg skulle klare å sy dem sammen, sier Unni Lindell. Når hun så virkelig fikk ting til å falle på plass, ble hun enda mer nervøs for godfølelsen.

- Erfaringen er at om jeg føler det sånn, er det som regel noe galt, ler hun.

Tilfeldighetenes spill
Norges ene krimdronning snakker om sin siste, og sjette bok om etterforsker Cato Isaksen, «Honningfellen». Cato kommer tilbake på jobb etter seks uker, bare for å finne at han har fått en ny kvinnelig kollega han ikke kan utstå. En gutt forsvinner sporløst fra Asker, og en latvisk jente blir meid ned av en bil.

Tilsynelatende helt uten sammenheng, men slik er det altså ikke.

«Honningfellen» er kanskje Lindells mest komplekse krim til nå. Ikke bare inneholder den flere historier, men vi får også stifte enda bedre bekjentskap med bipersoner som rettsmedisiner Ellen Grue og altså Cato Isaksens nye kollega, den røffe, frittalende Marian Dahle.

LES MER OM BOKHØSTEN:

Høstens mørkeste historier

Dette leser du i høst

Møttes gjennom Ragde-søster
- Jeg skriver litt spesielt, som regel stykkevis og delt og så syr jeg det sammen. Noen ganger ringer jeg Anne B. Ragde og klager over at jeg ikke får det til. Hun ber meg slutte og tulle, og sier jeg må skrive sammenhengende, men det er min dynamikk, ler Lindell.

At Anne B. Ragde og Unni Lindell er gode venninner er ingen hemmelighet. At det var Annes søster, Eva, som gjorde at de møttes er kanskje ikke så kjent. Unni møtte nemlig Eva først. Hun jobber i politiet og er kilde og sjekkfaktor for mange av Lindells politiprosedyrer.

Hun er også eier av hunden Birka som figurerer prominent i «Honningfellen».

Den perfekte Cato
I motsetning til andre forfattere som sier det er stor forskjell på TV- og filmmediet og bøkene deres, sier Unni Lindell at selv hun ser for seg Reidar Sørensen som Cato Isaksen.

- Når jeg skriver Cato nå, hører jeg Reidar. Han er perfekt, sier hun. Både Sørensen og Birka, som altså er en bokser, hjalp med sin fysiske tilstedeværelse da «Honningfellen» ble skapt.

Første TV-serie over Cato Isaksens liv og levne er allerede vist. Lindell er svært fornøyd med dramatiseringen. Og når vi møter henne er hun også svært lettet.

Lettet fordi VG og Dagbladet har ment at hun så til de grader fikk det til i «Honningfellen», glad fordi neste bok er under arbeid. Idétørke er ikke noe problem for damen som har skrevet 57 bøker i ulike sjangre på 20 år.

Jobber hardt
- Dessuten har jeg forhåndssolgt ytterligere to bøker til flere land. Jeg leverer i mars. Jeg leverer alltid i mars, sier Lindell, som er lei av ideen om at forfattere ikke også kan være forretningskvinner. At litteratur ikke kan leveres på en deadline.

- Jeg jobber ekstremt hardt. De tre siste månedene før levering, takker jeg nei til alle invitasjoner om det da ikke er et bryllup. Hjernen er på hele tiden. Det kan bli slitsomt for omgivelsene mine, innrømmer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere