RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer normal mai for kjøleskipene

Sist oppdatert:
Kjøleskipsratene kom ned sesongmessig i mai og udner fjorårsnivåene. Med en langt sterkere april enn i fjor ble fallet i mai langt markert
Snittratene for moderne kjøleskip i mai endte på 73 cent pr. kubikkfot. Til sammenligning endte ratene i mai i fjor på 81 cent.

For eldre kjølskip endte snittraten i mai på 53 cent, og så det under det uvanlig sterke mai-markedet i fjor hvor de gamle skipen seilte inn 75 cent i snitt.

Mens kjøleskipsmarkedet i fjor fikk en svak april måned, har sesongen i år gitt et rekordsterke marked også i april før fallet kom nå i mai. April ratene lå henholdsvis på 114 og 105 cent for moderne og gamle skip.

Fallet i mai var ventet, i det ratene allerede på tampen av april viste klare svakhetstegn på grunn av sviktende lastegrunnlag.

Ratene for mai i år ligger imidlertid godt over nivåene i mai 2003, da moderne og eldre skip gjorde henholdsvis 50 og 43 cent i snitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere