RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer olje i DNO-brønn

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO har funnet mer olje i en letebrønn på blokk 53 i Jemen.
DNO melder at testingen av et sandsteinslaget Madbi har gitt en oljestrøm på 1.200 fat pr. dag. Testen er gjort i letebrønnen Hekma-1 hvor selskapet har en eierandel på 24,45 prosent.

Sandsteinslaget ligger i intervaller mellom 3.022-3.030 meter og 3.001-3013 meter. Det ble også gjort en test i et intervall på 2.919 til 2.930 meter, men det ga kun små volumer.

Brønnen har tidligere blitt testet mot Kholan-formasjonen og ga da en oljestrøm på 800 fat pr. dag. Totalt har dermed brønnen testet en produksjonskapasitet på 2.000 fat pr. dag.

Det vil bli gjennomført en syrebehandling av brønnen samt en felles test av sonene før brønnen forlates. Riggen vil etter ferdigstillelsen av Hekma-1 bli flyttet til Bayoot South-1 for testing av et Madbi-intervall som tidliegre har viste en sterk oljestrøm.

De nye funnene vil nå bli evaluert og vurdert knyttet til Sharyoof-feltet.

DNO melder også at det er igangsatt boring av flere brønner i Jemen etter nyttår, blant annet Balal-1 øst av Sharyoof-feltet og Shaibah-1 på blokk 43.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere