RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer olje ved Norne

Sist oppdatert:
Statoil har i helgen avsluttet boring av en letebrønn på Linerleprospektet nordøst for Norne-feltet. Det er gjort funn av olje
Undersøkelsesbrønn 6608/11-4 ligger på Linerleprospektet nordøst for Norne. Det er Statoil som er operatør for lisensen som ligger 175 km utenfor kysten av Helgeland.

Brønnen er boret på 342 meters havdyp til en total dybde av 2281 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av sen trias alder.

- Det er utført en omfattende innsamling av kjerner, logger og væskeprøver, og det er påvist olje i undre jura sandsteiner, melder Oljedirektoratet.

Vurderinger av informasjonene fra brønnen for å anslå størrelsen på funnet pågår.

Boringen på Linerleprospektet ble gjennomført av boreskipet West Navigator med en total boretid på 24 dager. Fartøyet forlot lokasjonen søndag 23. mai 2004.

Statoil har en eierandel på 40,45 prosent i lisensen, mens Norsk Hydro har en eierandel på 13,5 prosent. Petoro har 24,55 prosent, Eni 11,5 prosent og Entreprise Oil 10 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere