*Nettavisen* Nyheter.

Mer populært enn e-post

ENGASJERER: Facebook har blitt en god ytringskanal for ulike temaer og problemstillinger. Foto: (Foto: Nettavisen/Facebook)

Nå er det sosiale nettverk hele verden kommuniserer igjennom.

10.03.09 09:25

Sosiale nettverk rekker nå flere mennesker enn e-posten. Ifølge tall fra Nielsen Online brukte 66,8 prosent av verdens nettbrukere ulike medlemsnettverk i 2008. E-posten må med det se seg slått med sine 65,1 prosent, ifølge Mashable.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Men det er fortsatt ulike webportaler, søkemotorer og programvareprodusenter som er den mest populære online aktiviteten med en dekning på 85 prosent.

Undersøkelsen viser også andre interessante funn. Brukerne av sosiale nettverk brukte 63 prosent mer tid på de ulike nettverkssidene enn de gjorde i 2007. Og ikke overraskende er det Facebook som tar kaka.

Nettverket økte med 566 prosent blant sine verdensborgere. Og det er de eldre brukerne som har størst bruksøkning, ifølge Nielsen Online.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

På verdensbasis når Facebook 29,9 prosent av verdens nettbrukere mens MySpace når 22,4 prosent. Sistnevnte kan derimot smile bredest på veien til banken da det fortsatt regnes som det mest lønnsomme nettverket.

I bruk topper Facebook alle land med unntak av Tyskland, Brasil og Japan.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.